12 Eylül 2009 Cumartesi

Çalınan msnimi nasıl geri alabilirim?

Son zamanlarda çok sık bu soruyla karşılaşıyorum. O yüzden basit bir makale ile tavsiye ettiğim yönetmimi yazayım. Şöyle ki hiç öyle hack mack işlerine girmeyin geri almak için. Zira sizi hackleyip msninizi çalabilecek kapasitedeki biri o msni size kolay kolay geri vermez. Bunun dışında dhaa kolay bir yola başvurmanızı tavsiye ediyorum.

hotmail.com'dan giriş yaparken forgat my password (parolamı unuttum) seçeneğine tıklayın. devam dediğinizde karşınıza 2 seçenek gelicek. Gizli soru ve lokasyon seçenekleri ile şifrenizi geri alabilirsiniz. Bir diğer seçenek ile mail yoluyla geri alabilirsiniz.

Eğer gizli sorunuzun cevabını biliyorsanız ve girişte kullandığınız ülke/posta kodu 2 lisini hatasız girebilecekseniz bu seçenekle şifresiniz 0 layabilrisiniz.

Diğer seçenek ise mail yoluyla şifrenizi geri alma. Bu yolda ise size alternatif bir mail adresi girmeniz isteniyor. Alternatif mail girdikten sonra probleminizi seçiyorsunuz. sign and passowd seçeneğinden probably i was hacked seçeneğini seçerek, gerekli alanları doldurup destek mail'ı isteyebilirsiniz.

Destek mail'ında size 16 adet soru gelecek. Bunlardan birkaçı: ad soyad,alternatif email, concact kişileriniz, son login olduğunuz tarih,ip vb sorular. Bunları kesinlikle kafanızdan atmayın. Bilmediklerinizi cant remember şeklinde doldurun. Yeterli sayıda doğru cevaba ulaştığınızda mail'ınızı geri alabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder