29 Haziran 2009 Pazartesi

Seo nedir?

İnternet kullanıcılarının hemen hemen her gün karşısına çıkan bir terim olan seo'dan bahsedeceğim. Seo öyle kısaca geçiştitilebilecek birşey değil. O yüzden yazımı sizlere daha faydalı olabilmesi açısından bölüm bölüm ilerleteceğim.

İlk olarak SEO nedir? ile başlayalım.

Seo Search Engine Optimization yani Türkçe karşılığı ile Arama Motoru Optimizasyonu'nun kısaltılmış şeklidir. İnternet'in insan hayatında yerinin yaygınlaşması üzerine internette ticari pay gün geçtikçe artmakta. Yani şöyle genişletecek olursak pazarlayacağınız bir ürün için önemli olan sunduğunuz ürün yada verdiğiniz hizmet ile bu ürünü, hizmeti alacak kitle arasındaki bağdır. İşte kaba bir tabirle seo pazarladığınız ürünü yada sunduğunuz hizmeti (web siteleri aracılığıyla) hedef kitelnize ulaştırmanızın en kolay ve etkili yoludur.

Google'ın arama motoru piyasasına girmesi ile piyasada rekabet artmış ve böylece reklam verenler hedef kitleye ulaşabilmek için bir siteye reklam vermek yerine arama motorları sayesinde ürüne ait etiketler (kelimelerde) üst sırada yer almak için çözümler üretme yolunu seçmişlerdir.

Bir diğer değişle arama motorlarının en büyük avantajı o an arama yapan kişiye istediğini sunabilmesidir. İnternet kullanıcısının o an ne istediğini en iyi arama motorları bilmektedir. :)

İşte bu bilinçle hareket eden reklamcılar SEO'yu (Arama motoru optimiasyonu) geliştirerek hedef kitleye ulaşma konusunda en iyi reytingi yakalamışlardır.


Diğer yazımda mini bir SEO sözlük vereceğim.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder